Памятникъ на незабравимий българский поборникъ "Левский" въ гр. София (2011)

Памятникъ на незабравимий българский поборникъ "Левский" въ гр. София (2011)

Памятникъ на незабравимий българский поборникъ "Левский" въ гр. София (2011)

от 30,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Всяка нова книга, свързана с името и делото на Васил Левски, е събитие, което привлича вниманието не само на изследователите и на популяризаторите на родното минало, но и на възможно най-широката читателска аудитория у нас.
Паметникът на незабравимия български поборник Левски в гр. София" е точно такъв тип книга, защото тя не е обикновен разказ за историята на един паметник. Чрез включените в нея оригинални архивни документи можем да проследим зараждането и реализирането на идеята за увековечаване на народната признателност към дякона Васил Левски, както и да откроим спецификата на формиране и функциониране на общите за цялата ни нация места на паметта в следосвобожденска България.
Сред безспорните приноси в новата книга на Александър Стефанов трябва да се причисли и окончателното изясняване на въпроса кой е действителният автор на познатия на всички ни релеф на Апостола. Интерес представляват и документите, хвърлящи светлина върху опитите за преместване или за реконструкция на вече готовия паметник. Вероятно и спорът за тленните останки на Левски ще получи нов тласък, тъй като публикуваните свидетелства опровергават очакванията да се намерят каквито и да било следи в основите на монумента.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^