Паралелни светове (ISBN: 9789545856853)

Паралелни светове (ISBN: 9789545856853)

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзотерия, История
Езикбългарски
Брой страници412

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Смайващо приключение от Големия взрив до края на света!
 
От векове мистици, мечтатели и математици са се питали дали съществуват паралелни светове. Може ли цяла една вселена да съществува едновременно с нашата, почти на една ръка разстояние, но отделена от неизмерима пропаст отвъд човешкото познание? Може ли врати или портали да свързват нашия свят с техния? През последните пет години стъписващи открития превърнаха паралелните светове в централна тема на космологията. Революционната идея, наречена М-теория - водещ кандидат за теорията на всичкото - описва вселената като мехур, който се носи в много по-голямо многоизмерно пространство. М-теорията предрича, че нашата вселена-мехур може би съществува едновременно с други в мултивселена на вселените.
 
Световноизвестният физик и изключително популярен писател Мичио Каку - човекът, който \"има дарбата да прави разбираеми и най-смелите идеи за космоса\" (\"Уолстрийт Джърнъл\") - въвежда читателя в едно вълнуващо приключение от Големия взрив до края на света, като по пътя разкрива смайващите постижения на теоретичната физика, които напълно променят нашето виждане за вселената.
 
В \"Паралелни светове\" (първата си книга след \"Хиперпространството\" ) Мичио Каку описва необичайното развитие на революционната М-теория, своеобразно продължение на странната теория, която промени разбиранията за вселената и мястото ни в нея. Като основно продължение на прочутата \"теория на всичкото\" на Айнщайн, М-теорията описва вселената като \"мехур\", носещ се в невъобразимо голяма единадесетизмерна мултивселена. Физиците си представят нашата вселена като един от неизброимите вселени-мехури, отделени само на милиметри един от друг. Според това ново виждане през цялото време големи взривове слагат началото на нови паралелни светове и - ако те наистина са толкова близо, колкото смятат някои, - нашата вселена би могла дори да се сблъска с някой от тях - с всички произлизащи от това космически последствия.
Каку майсторски описва необикновените характери на разкриващите тайните на вселената учени и със завладяващия си стил разказва за изключителните постижения в областта на физиката, астрономията и космологията, довели до възникването на М-теорията. Ако космологичните предсказания на съвременната наука са верни, пътуването между тези паралелни вселени е не само възможно, а може да се окаже и единственият начин човечеството в далечното бъдеще да се спаси, като напусне нашата умираща вселена.
 
Написана увлекателно, на достъпен език, Паралелни светове представлява завладяващ, напредничав поглед във вълнуващите възможности, които ни предлагат последните научни разкрития в космологията.
 
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^