Пари, думи, памет (2004)

Пари, думи, памет (2004)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
ЕзикАнглийски, български
Брой страници424

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Съставители Рая Заимова и Николай Аретов

Парите са не само част от ежедневието (не най-веселата му част), те представляват не само екзистенциален, но и хуманитарен проблем. За него трябва да се изговарят различни думи, които, освен всичко друго, пренасят и паметта за миналото, реално и въобразено.
В тази книга са събрани разгърнати варианти на докладите от научна конференция, проведена през 2003 г. от Българското общество за проучване на ХVІІІ в. (www. slovar. org/c18). Сборникът има интердисциплинарен характер, насочва се към различни явления от обществения и културния живот в България и на Балканите през последните три века, стреми се да предложи актуални подходи за тяхното осмисляне. Авторите са учени от институтите на БАН, от университетите в София, Пловдив, Благоевград, Шумен, от Народната Библиотека Св. св. Кирил и Методий, както и от Славистичния институт към Полската академия на науките и Скопския университет.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^