Парти по време на война: Годините в Англия (ISBN: 9789549933536)

Парти по време на война: Годините в Англия (ISBN: 9789549933536)

Парти по време на война: Годините в Англия (ISBN: 9789549933536)

от 9,00 лв 3 оферти
Описание
Парти по време на война съдържа спомените на Канети от годините, прекарани в Англия по време на войната и след нея. Те се публикуват за първи път като част от литературното му наследство. Послеслов - от английския германист Джеръми Адлер.

През последните години от живота си, след трите големи автобиографични книги "Спасеният език", "Факел в ухото" и "Игра с очи", издадени у нас в превод също на Елисавета Кузманова, Елиас Канети се връща в спомените си към десетилетията, прекарани в Англия, най-хубавите години от живота му. През този период, откъснат от немската среда, той пише своето основно произведение Маси и власт и води бурен живот. Докато е жив, не се осмелява да разкрие близкото минало, сега завесата е вдигната и с духовит, язвителен, искрящ език той разказва за разглезени благородници и бедни емигранти, за суетни писатели и поети и красиви художнички, за английското високомерие и типичното английско party, и с голяма откровеност - за връзката си с Айрис Мърдок, станала по-късно известна авторка.
Литературоведът Джеръми Адлер се познава от дълги години с Канети, а през последните години стават много близки. В послеслова си той дава възможност "от първоизточника" да се хвърли поглед зад кулисите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^