Пчели и пчеларство. Въпрос и отговори (2016)

Пчели и пчеларство. Въпрос и отговори (2016)

от 17,99 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиГрадинарство, Направи сам, Селско стопанство
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата „Пчели и пчеларство по форма и тематичен обхват е сходна на, „284 въпроса и отговора, но в сравнение с нея тя съдържа над три пъти повече отговори на въпроси. По същество „Пчели и пчеларство е нейно продължение. Въпросите не се повтарят, а при сходство на формулировките им, /породено от стремежа да се запази тяхната автентичност/ проблемите се изясняват от различна гледна точка и се допълват. В двете книги се отговаря на 1193 въпроса.

Книгата „Пчели и пчеларство съдържа отговори на въпроси, значителна част от които са поставени от пчелари или са породени от практиката на автора. Това обстоятелство определя тяхната неразривна връзка с пчеларската практика. Обхванати са многообразни страни от работата с пчелите, изяснява се хранителната и лечебна същност на пчелните продукти и приложението на пчелния мед, прашец, прополис /клей/, восък, пчелна отрова и пчелно млечице. Кратките отговори, съдържащи и малко известни факти, правят книгата интересно четиво. Тя е справочник по пчеларство и съдържа препоръки за използване на пчелните продукти.

Книгата е предназначен за широк кръг читатели: пчелари, любители на пчелни продукти и за всички, които искат да узнаят повече за изящните обитатели на природата и благотворното въздействие на пчелните продукти. Описаните методи на работа и споделените резултати от експерименталната пчеларска дейност на автора пораждат размисъл и могат да подпомогнат стремежа за по – високи добиви и да стимулират прояви на висок морал към пчелите и пчелните продукти. Има примери в пчеларската практика, които потвърждават наличието на странни /куриозни/ прояви. Те са резултат от непознаване на същностни страни и особености в живота на пчелните семейства.

Подобни прояви пораждат насмешка и снизходително отношение и поставят въпроса: има ли начин да не се допускат куриози в пчеларската практика? Да, има и надеждно средство за това е задълбочено изучаване на биологията на пчелите, внедряване на добрите пчеларски практики и прецизна работа с очарователните създания на природата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^