Педагогическа психология (2014)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници768
Тегло2219

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Написана, за да помогне на читателите да разберат и да развият експертни познания в областта както на преподаването, така и на ученето, „Педагогическа психология се фокусира върху изкуството и науката, нужни, за да стане човек опитен преподавател.

Известните учени Стърнбърг и Уилямс помагат на читателите да използват силните си страни, като интегрират въпросите в текста, които насърчават аналитично, творческо и практическо мислене. Тази рамка, основана на триархичната теория на Стърнбърг за човешката интелигентност, гарантира, че читателите ще мислят дълбоко за това, което учат, а не просто да преработват информацията на повърхностно ниво.

Освен това „Педагогическа психология:

Показва на читателите как да използват принципите от текста в учебната зала:

- Рубриката „Интервюта с опитни учители илюстрира приложението в класната стая на материала от главите.

- Рубриката „Гъвкавият експерт представя примери на решения – аналитични, творчески и практически – на всекидневните предизвикателства, пред които са изправени учениците и учителите в класната стая.

- „Последици за преподаването илюстрира стратегиите, които опитните учители използват в класната стая, прилагайки конкретните концепции от педагогическата психология.

Насърчава разсъдъчното мислене:

- Въпросите за размисъл: „Аналитично мислене, „Творческо мислене и „Практическо мислене, са вплетени във всяка глава, за да насърчат читателите да мислят задълбочено за понятията вътре.

- Дейностите „Конструиране на собственото учене помагат на читателите да разберат конструктивизма, като лично използват теорията, за да надграждат прочетеното в текста.

- Рубриката „Как да станете експерт: въпроси и проблеми, групирана по начална, основна и средна училищна степен, подканва читателите да прилагат понятията от главата към проблемите на практиката в класните стаи.

Подчертава разнообразието, подпомагайки преподавателите за учебните зали днес и утре:

- Насоки за осигуряването на подкрепа за надарените учащи и тези с обучителни затруднения са представени в пета глава „Индивидуални различия.

- Педагогическите последици от социоикономическото, културното, половото и езиковото разнообразие се обсъждат подробно в шеста глава „Групови различия
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^