Пелагия и черния монах (ISBN: 9789549745979)

Пелагия и черния монах (ISBN: 9789549745979)
Описание
В тихата руска провинция, далеч от светската суета, съществува отшелнически скит, привличащ открай време поклоници. Близо до острова, където е живял свят пустинник, процъфтява спокойно градче, истински рай за поклонниците, дошли отдалеч, за да намерят духовно просветление.
Но мирът в тази обетована земя е нарушен от странни произшествия. Говори се, че нощем по водите на езерото край отшелническия скит броди призрак на монах и изрича страховити заплахи и пророчества за бъдещето на града. Паниката нараства, нахлува и в манастирите, и местниоят архиерей е принуден да помоли за помощ владиката Митрофаний - за да се изясни дали зад тези явления се крие човешко същество или наистина става дума за среща със свръхестественото.
Призракът на черния монах започва да взема своите жертви - един след друг скептиците, безбожници и трезвомислещи хора са докарани до лудост и самоубийство. Пратениците на отец Митрофаний удрят на камък. Сянката на черния монах продължава да тежи над греда - само скромната монахиня Пелагия ще успее да разплете този възел от ужас, лудост и смърт.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^