Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Езикбългарски
Брой страници552

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Глобализацията на фирмите, фондовите борси и пото¬ците капитали създава необходимост от унифициране на счетоводните стандарти в различните държави.

В момента много държави вече приемат Международните счетоводни стандарти като собствени или без поправки или с минимални разлики. Нещо повече, през последните две години станаха значителни промени в Европейския съюз. Австрия, Белгия, Франция, Германия, Италия и Испания приеха закони, позволяващи определени фирми да ползват стандартите на IASC за счетоводните отчети, изисквани от съответното национално законодателство. Европейската комисия издаде документ, в който се предлага всички публични дружества в Европейската общност да подготвят консолидираните си финансови отчети в съответствие с МСФО.

МСФО са помогнали много при подобряването и хармонизирането на финансовата отчетност по света. Те се използват като база за националните счетоводни изисквания в много държави и като отправна точка за страни, които изработват собствени изис¬квания към фондовите борси и съответните органи, които позво¬ляват фирми да представят финансовите си отчети в съответствие с МСФО. Същевременно стандартите се използват и от наднационални органи като Европейската комисия, която през 1995 г. обяви, че разчита на IASC да задоволи нуждите на капиталовите пазари.

Настоящата книга позволява да се изучат МСС и МСФО, за да можем по-лесно да говорим на общия език на счетоводи¬телите в Обединена Европа.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^