Perl за системно администриране (2002)

Perl за системно администриране (2002)
Описание
Ключови думиИнформатика
Брой страници448
Тегло645

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е насочена към всички администратори с цел улесняване на работата им. Тя покрива основните компютърни платформи, включително Unix, Windows NT/2000 и MacOS. Всяка глава от нея е съсредоточена върху отделна област от администрирането и обсъжда възможните клопки и начините, по които Perl може да помогне в тези случаи. Обръща се внимание и върху използването на съществуващи модули на Perl за специфични цели. След всяка глава е поместен списък на използваните модули и местата, където могат да бъдат намерени, както и други препратки за читателите, желаещи да се задълбочат допълнително в обсъжданата област.
Тази книга показва как Perl може да увеличи продуктивността ви в много области, някои от които са:
Управляване на потребителски акаунти; Наблюдаване на файлови системи и процеси; Работа с мрежови именни услуги като NIS и DNS; Администриране на бази данни с DBI и ODBC; Работа с директорийни услуги като LDAP и ADSI; Анализиране и обработване на файлове-дневници; Поддържане на защитена мрежа; Използване на SNMP за наблюдение на отдалечени устройства.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^