Песента на палача (ISBN: 9789549745405)

Песента на палача (ISBN: 9789549745405)
Описание
По пътя си към Кентърбъри поклонниците стават неволни свидетели на екзекуция. Бесилките явно събуждат стари спомени у един от спътниците - Дърводелеца. Той е толкова потресен, че припада под бесилката. Същата вечер, когато пътешествениците отсядат в близкия манастир, Дърводелецът започва своя разказ за страховити престъпления.
Младият занаятчия Саймън Котърил пристига в красивия град Глостър, изпълнен с надежди за бъдещето. Но само за няколко дни неопитният провинциалист остава без пари, дрехи и подслон, и е принуден да стане кралски палач. Скоро му става ясно, че хората, с които работи, крият някаква тайна.
Кметът и старейшината на Глостър са обезпокоени. От известно време от града са започнали да изчезват млади момичета. Открити са обезобразените им трупове и градските първенци са принудени да пристъпят към действие. На таен процес три вещици са осъдени на смърт. Младият Саймън и останалите палачи трябва да екзекутират жените на мястото, където са извършвали ужасните престъпления - в гората Дийн.
Престъпниците са наказани, но това е само началото на ужаса за кралските палачи. Неизвестният Господар преследва всеки, който е замесен в обесването на трите жени, а междувременно труповете на обесените изчезват. Когато Саймън вижда покойния си предшественик да се разхожда жив и здрав из гората Дийн, му става ясно, че трябва да разчисти свърталището на вещиците и да разобличи незнайния им Господар, за да спаси собствения си живот.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^