Песните, научени от теб (ISBN: 9789543840441)

Описание
Ключови думиПоезия
Езикбългарски
Брой страници80
Тегло145

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Онур Бехрамоглу е роден през 1975 г. в Истанбул. Автор е на две поетични книги - "Киселина или отрова" и "Песните, научени от теб" и една епистоларна - "Вълнението да бъдеш създаден отново" - писма между неговите чичовци-поети Атаол Бехрамоглу и Нихат Бехрам от затвора.
Комунист е в социалистическия вестник "Биреюн" и успоредно организира семинари върху поезията в частни академии, пише драматургия и консултира филмови проекти. Представял е турската литература в редица поетични фестивали - Берлин, Москва, София, Хайфа. Той смята, че поезията е протест, а не литература - затова никога не кандидатства за поетични награди.

Онур успява винаги да ме изненада - напомня ми маратонец, преодоляващ разстоянията с огромна увереност в себе си. За разлика от съвременниците си, той те отпраща право в универсалното, космическото... така при тази негова разбъркана структура на стиха е трудно да определиш къде ще те отведе следващата строфа и затова тя те привлича с желанието да я предусетиш и отгатнеш.

Ахмед Гюнбаш

Синтезът между имагинерно и наративно в стила на Бехрамоглу се смята за оригинален подход в съвременната турска поезия. Интегралната структура на неговите стихотворения напомня формата на музикална композиция, пълна с вземащи ума идеи, теми и вътрешни връзки, а революционната му интерпретация на живота е забележителна.

Ефе Дуян
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^