Пет исторически портрета: Наполеон, Бисмарк, Хитлер, Чърчил, Сталин (ISBN: 9789543261659)

Пет исторически портрета: Наполеон, Бисмарк, Хитлер, Чърчил, Сталин (ISBN: 9789543261659)

от 13,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБиографии, История, Известни личности
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"5 исторически портрета" разкрива драматични епизоди от живота на Наполеон, Бисмарк, Хитлер, Чърчил и Сталин. Тези "звезди на политическия небосклон" предизвикват различни чувства и оценки - възхищение или неодобрение, любов или антипатия, лоялност или отричане, затова авторът предпочита историческото повествование от фактологическото описание. Читателят ще разбере подобно "волнодумство" като прочете за "портретираните" герои.

Желязко Стоянов е професор в Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", където води курс по философия на историята. Доктор е на философските науки.
Проф. Ж. Стоянов е автор на "Философски проблеми на историческото познание", "Минало и съвременност", "История и общество", "Клио-познатата и непознатата", "Идеи за историята", "Социалната философия", "Философия на правото", "Историята - идеи и функции", "Увод в историческото познание", "История и изкуство" и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^