Описание
Ключови думиБиографии, Философия, Религия
Брой страници176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Православният роман \"Петкана\" проследява живота на най-обичаната и почитана светица на Православието Преподобна Параскева – света Петка. Жизнеописанието на светицата изцяло следва житието и, написано от свети патриарх Евтимий Търновски. Книгата е построена по оригинален начин: всеки герой разказва за светицата, а и тя самата говори за себе си. Описан е земният и път от рождението до успението, както и чудесното обретение на нейните нетленни свети мощи. Особено голямо внимание е отделено на годините и в Йорданската пустиня, на нейната победа, с Божия помощ, над страстите и на достигането на равноангелно състояние на духа. Образът на Преподобната е кристално чист и привлича с дълбоката си, голяма и силна вяра. Читателят все повече и повече обиква света Петка и благоговее пред духовните и подвизи, трудове и величие.

Българските читатели познават Лиляна Хабянович Джурович от романа и \"Пауновото перо\", който тя лично представи при гостуването си на Софийския панаир на книгата.
Критиката я определя като литературен феномен. Удостоена е с редица награди: шест \"Златен бестселър\", три \"Специален златен бестселър\", три \"Хит либер\", \"Кочичево перо\" и \"Кочичева книга\" за високи постижения в съвременната литература. Пет пъти нейна книга е най-четената в библиотеките на Сърбия. Автор е на десет романа, издадени в Македония, Хърватска, Гърция, Чехия, Унгария, Италия и Франция. През 2003 г. открива свое издателство \"Глобосино – Александрия\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^