Петнайсетгодишният капитан (2009)

Описание
Състояние: отлично
Издателство: Архипелаг
Град на издаване: София
Преводач: от руски П. Кънева
Налични бройки: 1
Ширина: 240 мм
Височина: 310 мм
Дебелина: 15 мм
Корици: твърди
Ключови думи: приключения, романи на жул верн, морски пътешествия

Библиотека приключения + Енциклопедия

По романа на Жул Верн.

Литературна адаптация и енциклопедия
А. Климов

Това не е само пленителният свят на приключенията и фантазията, но и цяла вселена от знания за природата, историята, географията, техниката, архитектурата и обичаите на разни времена и народи.

С идеята си да обединят увлекателния приключенски роман с точни енциклопедични знания създателите на тази поредица водят читателите от дълбините на океана до най-високите планински върхове, от тропическите гори до безкрайните пустини, от епохата, когато на Земята са властвали динозаврите, до времето на усвояването на космоса.

Тайната на поредицата е в това, че всяка глава от повествованието е придружена от "Енциклопедия" - илюстрован коментар, съдържащ научна информация за най-разнообразни предмети - рицарско въоръжение, история на корабостроенето или животинския свят в Амазония, който хвърля допълнителна светлина върху тях.

В поредицата, насочена към младите читатели, са включени адаптирани текстове на произведения, получили световно признание. Разлиствайки книга от тази поредица, ти се превръщаш не просто в читател, а и в участник в описаните събития, а илюстрациите се сменят една след друга като обекти, внезапно попаднали в лъча на фенера.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^