Пилатес за начинаещи: Стъпка по стъпка (ISBN: 9789549455458)

Пилатес за начинаещи: Стъпка по стъпка (ISBN: 9789549455458)

Пилатес за начинаещи: Стъпка по стъпка (ISBN: 9789549455458)

от 15,12 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиФитнес, Футбол, Спорт, Здраве, Здраве
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Да започваме!

Ще разберете как да оцените настоящото си ниво на физическа подготовка и как системата Пилатес може да се вмести в начина ви на живот. Обръща се внимание на това как да откриете курсове и инструктор, какво можете да постигнете с Пилатес и някои от уредите, които могат да се използват по време на тренировка.

Шестте принципа на Пилатес

Пилатес е нещо повече от обикновена система упражнения. Това е внимателно изградена практика, която набляга на връзката между тяло и съзнание. Тази хармония се постига чрез шест основни принципа: дишане, концентрация, център, прецизност, плавност и контрол. Всеки един от тях е съпроводен от упражнения, които по-ясно разкриват връзката между теорията и практиката.

Физически принципи

Съществуват редица основни принципи, които трябва да знаете, когато практикувате Пилатес. Тялото е невероятно сложна структура, подложена на много различни напрежения по време на жизнения цикъл. Гравитацията, възрастта, работата и храненето са само едни от многото външни и вътрешни фактори, които засягат мускулно-скелетната система, а оттам и физическото състояние на човек.

Програмата

Поредицата от упражнения е съставена от подбрани оригинални Пилатес техники върху постелка в съчетание с някои по-съвременни разработки. Единственото наследство, което Джоузеф Пилатес е оставил, са класическите Пилатес упражнения, няколко филма и няколко писмени работи. Дванадесет от учениците му, които впоследствие стават негови колеги, развиват метода, като вникват по-дълбоко в изучаването на принципите и основите му и го приспособяват така, че да отговаря на различни нужди. И все пак е трудно една програма от упражнения да се нарече „Пилатес, ако не съдържа в себе си част от оригиналните упражнения на Джоузеф, които можете да откриете тук.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^