Писахме да се знае Кн. 1: Без съд и присъда (2005)

Писахме да се знае Кн. 1: Без съд и присъда (2005)

Писахме да се знае Кн. 1: Без съд и присъда (2005)

от 15,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници402

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Работилница за книжнина" запълва белите полета в нашата история и съвремие. Тя буди заспалата ни памет за престъпленията на комунизма и неговите жертви. Поредицата, посветена на жертвите на комунизма в България -"ПИСАХМЕ ДА СЕ ЗНАЕ", съдържа документални материали за комунистическия терор - спомени на свидетели и техните наследници. По примера на нашите предци, записвали страданията на българите през вековете на робство, четирите тома "Без съд и присъда", "Жертвите на "народния съд", "През ада на лагерите", "Комунистическите чистки" разказват за изстъпленията на болшевишкия режим в България.
Вече 15 години в. "ПРО и АНТИ" публикува на страниците си материали за трагичните съдби на хиляди жертви на червената диктатура в рубриките "Отнесени от червената метла", "Страшни разкази", "Отнесени от желязната метла" и "Писахме да се знае". Чрез писма, свидетелства, спомени, устни разкази редакцията предоставя на историците материал за научна преценка на престъпленията, извършвани повече от половин век в България. Сега, когато времето неумолимо заличава историческата истина, а наследниците на убийците и палачите все по-нагло се опитват да я отрекат или изопачат, тези свидетелства за мъчениците и мъчителите са събрани в четири книги. За да може подобни времена да не се върнат никога и никой от младите поколения да не се поддаде на изкушител-ното пеене на сирените на марксизма.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^