Описание
Да спасим планетата от стрес и цивилизацията в беда!

Нашата глобална икономика надхвърля възможностите на планетата, които я поддържат, и все повече тласка цивилизацията към упадък или дори към колапс. Ние загубихме представа колко много се развиха човешките дейности. Преди един век годишният ръст на световната икономика се измерваше с милиарди долари. Сега се измерва с трилиони.

В резултата на това ние потребяваме възобновяемите ресурси по-бързо, отколкото те могат да се възпроизведат. Горите се свиват, водоносните пластове спадат, риболовът е в криза. Използваме нефта с темпове, които не ни оставят много време да планираме какво ще правим след това. Изпускаме парникови газове в атмосферата по-бързо, отколкото природата може да ги приеме.

Запазването на прогреса зависи от замяната на основаната на изкопаеми горива, центрирана около автомобилите и изхвърлянето икономика и нова икономика, захранвана от изобилни източници на възобновяема енергия - вятър, слънце, геотермална, водноелектрическа и биогорива. Транспортната система ще бъде много по-разнообразна, ще използва много по-широки леки релсови превози, автобуси и велосипеди и по-малко автомобили. Това ще бъде икономика на пълно рециклиране и повторно използване.

Имаме технологии да я изградим - в това число например бензиново-електричес
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^