Планираният хаос (ISBN: 9789543373000)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Роман
Езикбългарски
Брой страници256
Тегло353

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Намираме се в Париж, в редакцията на голяма радиостанция, където новините за различни инциденти и катастрофи, пожари, наводнения, земетресения, терористични атаки на ислямисти, банкови кризи, войни и дори планетарни катастрофи се „изливат като безспирен порой, при това денонощно в ефира.

В друг план - една тайна окултна международна организация подготвя - при строга секретност! - голям проект за радикална промяна в живота на планетата: чрез контрол на информацията и създаването на един... „планиран хаос, на едно „превантивно, предохранително „безредие. И колкото и да е неочаквано и стран-но, този секретен проект предвижда и протокол за сътрудничество между човешката раса и расата на „плъховете мутанти...

Написан от първо лице, единствено число, в сегашно време, този актуален, новаторски роман, в който се преплитат реалното и фантастичното, е решен в определено журналистически стил. Основната тема е за информацията, по-точно за свръхинформа-цията, която като мощна лавина залива нашия ден. Защото, колкото и парадоксално да звучи - свръхинформираният, преситен от новости и сензации човек, днес е и един определено парализиран човек! Как се преминава от едната крайност към другата - от парализирания от цензурата по времето на комунизма човек до също парализирания, но от свръхинформацията индивид - ето един интересен механизъм, който единствено иронията на Историята може да създаде.

Авторът, световноизвестният белетрист, драматург и поет, познат и у нас, Матей Вишниек, ни представя оригинален и силен роман манифест, радиография на тази нова форма за „промиването на мозъци.

Огнян Стамболиев
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^