Описание
Ключови думиНовела
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Когато Хенри Милър напуска Америка и заминава за Париж през 30-те години, за да води живот на литературен бохем, той нарича тази смърт на бившето си съществование и Възкресението си Като писател "розово разпятие". Драматичната трансформация дава лайтмотива за някои от най-хубавите творби на Милър, въплъщаващи всичко, което той чувства за себеосвобождаването и за истинския живот на духа. "Plexus", вторият том от трилогията "Розовото разпятие", ( "Sexus", "Plexus", "Nexus") е художествена равносметка на отчаяния и необикновен нюйоркски живот на Милър и неговата странна и чувствена втора съпруга Мона. Милър, който страстно иска да пише, напуска работата си в легендарната Космодемонична телеграфна Компания. Отчайващо беден, абсурдно щастлив, техният живот се превръща в безславна и изобретателна борба да свържат двата края. Първо публикуван в Париж през 1953 и забранен в Америка и Великобритания за почти петнадесет години, "Плексус" е възторжена и еротична възхвала на бунтовния живот. Величието на Милър е в неговата способност да усети всички паники и страхове на човека. Като писател топ никога не си позволява да остави писалката, защото онова, което има да каже за онези странни и не толкова странни същества, които населяват Живота му, няма Край.

Топ пише с безразсъдна енергия и безразсъдна правдивост. Повече от всички други хора той живее в забранени зони. Има магнетични очи и прониква отвъд всички стени, в живота на всекиго.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^