ПлурализмътПротив изискването за консенсус (2001)

ПлурализмътПротив изискването за консенсус (2001)
Описание
"Живеем в несъвършен свят. Ресурсите, с които разполагаме, са ограничени - в това число и собствените ни интелектуални ресурси. Трябва да приемем факта, че консенсусът сред хората - глобален или локален, международен или семеен - обикновено е непостижим. Трябва да се научим да живеем в дисенсус - с плурализъм по въпросите на мненията. Политическата парадигма на плурализма е тази на свободния пазар със съревнователното му съперничество на конфликтни помежду си интереси. Ако консенсуализмът се стреми към еднаквост на мисленето, то плурализмът, съответно към плодоносно хармонизиране на несъгласуващи се елементи.
Целта на книгата е развитието и обосноваването на тези амбициозни претенции. За теоретичните и за практическите въпроси е съществено важно да свикнем с представата за интелектуален и обществен ред, който може да функционира ефективно дори при наличието на дисенсус. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^