По-горе към билото: Животът на Дж. Д. Селинджър (ISBN: 9789545274985)

По-горе към билото: Животът на Дж. Д. Селинджър (ISBN: 9789545274985)

По-горе към билото: Животът на Дж. Д. Селинджър (ISBN: 9789545274985)

от 16,20 лв 5 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиБиографии
Езикбългарски
Брой страници520

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е първата биография на Дж. Д. Селинджър, публикувана след смъртта му през януари 2010 г. Много е изписано за избора на писателя да живее в далечна тишина цели пет десетилетия, упрекван за отказа да публикува – сякаш дължи на света повече, отколкото иска да му даде. С тази книга Кенет Славенски помага на читателя да намери обяснения и отговори за това бягство.
Той е посветил седем години на проучвания, интервюта, издирване на писма, лични и семейни документи и работни архиви. Неразкривани събития и факти с необратимо отражение, цитати от писма и редки изявления градят образ на творец, за когото писането от амбиция се превръща в
религия, в спасение за духа.
Неприемане, невъзможност и нежелание да бъдеш част от урбанизираната пустота сякаш дамгосват живота на писателя и на неговите герои. „Спасителят в ръжта си остава изповед, молитва и просветление в един изказ – толкова уникален, че променя светоусещането на поколения
в търсене на собствена връзка със света, на устойчивост, на бунт от дълбините на скритото в душата на всеки, чийто взор търси прозорец.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^