Подготовката на романа (2006)

Описание
Ролан Барт (1915-1980) е един от най-изтъкнатите представители на Парижката школа. Литературен и социален критик, семиотичните му трудове превръщат структуролизма в едно от водещите интелектуални течения на XX век. Главният тезис на този яростен противник на буржоазното мислене и научните догми е, че отделният автор е мъртъв, читателят не опознава повече самите текстове, а нещо от себе си в тях,
Под общото заглавие Подготовката на романа излизат двата последни лекционни курса на Ролан Барт в Колеж дьо Франс, организирани в диптих:
Подготовката на романа I, от живота към творбата
Подготовката на романа II, творбата като воля
„Много от тези слушатели, разказвайки за лекциите му, за тълпата посетители, за местата, заети с щурм още при отварянето на вратите, подчертават изобретателността на Барт, способността му да импровизира. Малко от тях си спомнят да е чел ръкопис. "
Натали Леже
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^