Подпомагащата страна в съдебния исков процес (2009)

Подпомагащата страна в съдебния исков процес (2009)

от 14,40 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Предмет на изследване в тази книга е институтът на подпомагащата страна в съдебния исков процес. Необходимостта от актуално изследване на темата за подпомагащата страна е свързана основно с настъпилите промени в гражданскопроцесуалн ата правна уредба и влизането в сила на новия Граждански процесуален кодекс.
Авторката фиксира своето внимание върху изясняване на процесуалната роля на третото лице-помагач в исковото съдопроизводство и условията за допустимост за участие в процеса на подпомагаща страна. Особено внимание, предвид основното му значение изобщо за института на подпомагащата страна, е отделено на правния интерес от допълнително встъпване. Изследвани са особеностите на разглеждането и завършването на исково производство при участието на подпомагаща страна. Анализирани са подробно правните последици, които законът свързва с постановяването на мотивирано съдебно решение в дело, в което е участвала подпомагаща страна.
В книгата е синтезирана и критично анализирана богата съдебна практика, което, заедно с безспорните й научни достойнства, я прави интересна за всеки практикуващ юрист, който се интересува от актуалните проблеми на гражданския процес.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^