Поемеш ли към Ада, яхай хубава кобила (2010)

Поемеш ли към Ада, яхай хубава кобила (2010)

Поемеш ли към Ада, яхай хубава кобила (2010)

от 12,60 лв 7 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЛитература, Новела, Роман
Езикбългарски
Брой страници348

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Романът "Поемеш ли към ада, яхай хубава кобила" започва и завърша с думата Нищо, повторена четири пъти! Не може обаче да има Нищо, Все трябва да има Нещо!
Авторът

Яндоурек го търси. И се пита: "Нима Исус би бил против, ако се събуждам до момиче със зелени очи?"
Загубата на вяра разчиства пътя за бездуховността, за лъжепророците и сектите, за увлечението по източните философии и по политическите доктрини, както и за другата крайност - религиозния (и не само религиозния) фанатизъм, мистицизма, суеверието!
Свещеникът, захвърлил расото, изживява катарзис: "Бих вярвал, но в какво? Няма църква, заслужаваща доверие. Живот, посветен на Бога, е авантюра. Но и Живот без Бог е авантюра!"

"Галерия от образи на наши съвременници, обрисувани с ирония или сарказъм, търсещи Истината в Духовното, в Секса, или и в двете, чиито живот протича на фона на превратните обществени и политически събития на предела между двете столетия. "
Маргарита Кюркчиева

– Светът върви към гибел. Това не е евтина проповедническа фраза. Няма да е гибелта, обещавана открай време от проповедниците на всички вероизповедания, църкви и движения. Проблемът не е, че хората много пият. Винаги са пили много. Или че се съвкупяват безразборно. Няма епоха, през която да не са правили любов повече, отколкото е необходимо и здравословно. И алчността не е достатъчна причина за края на света. Известна ли ви е страна или епоха, когато трупането на пари да не е било главната човешка дейност?

Как да опонирам на тази жена! Съмнително е дали имаше право, но несъмнено държеше под контрол ситуацията. Не се чувствах ни най-малко отговорен за облика на днешния свят. Не съм виновен, че е пълен с убийци, които отвличат самолети, взривяват бомби в испански кафенета, в израелски автобуси и на италиански гари. Никога не съм изтезавал евреи, нито палестинци, не съм разпръсквал тълпите с водна струя никъде – нито в Сантяго, нито в Прага. Не съм изнасилвал малолетни ученички по плажовете. Не съм продавал дрога на гимназисти, не съм разпространявал порнография по интернет и не съм изселвал цигани от страната. Дори не съм блъсвал пенсионер при разминаване на пешеходната пътека и не съм продавал развалено месо. Аз съм приличен и безопасен човек.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^