Погребаните идеали: петте фатални грешки на Фердинанд Сакс Кобург Готски (2011)

Погребаните идеали: петте фатални грешки на Фердинанд Сакс Кобург Готски (2011)

Погребаните идеали: петте фатални грешки на Фердинанд Сакс Кобург Готски (2011)

Офертите за продукта

Описание
ПЪРВИЯТ ПРЕСТЪПЕН АКТ

Подменени договорености. Фердинанд стоварва върху българската армия почти цялата тежест на войната срещу Турция. Иска с цената на десетки хиляди жертви сам да обере лаврите от очакваната победа.
ВТОРИЯТ ПРЕСТЪПЕН АКТ
Османската империя е сразена за 28 дни и моли за мир. Европа е възхитена от героизма на българския войник. Доволни са и великите сили, защото няма да бъдат въвлечени в по-голям военен пожар, за който не са готови. Единственият недоволен е Фердинанд, защото иска продължаване на войната, за да влезе в Цариград, да възстанови Византийската империя и се провъзгласи за император.
ТРЕТИЯТ ПРЕСТЪПЕН АКТ
Фердинанд нарежда прекъсване на преговорите за мир в Лондон. Той иска още война и ... Цариград. Въпреки новите жертви, България е изправена пред реалната заплаха да загуби всичко.

ЧЕТВЪРТИЯТ ПРЕСТЪПЕН АКТ
Високомерието и чувството за мъст изцяло обсебват и замъгляват съзнанието на Фердинанд. Със заповедта от 16 юни 1913 г. , за нападение на съюзниците, той хвърля България във война на четири фронта - безпрецедентен случай в световната история.

ПЕТИЯТ ПРЕСТЪПЕН АКТ
Лицемерието и митът, че Фердинанд е служил на българските национални интереси окончателно рухва. Една година преди Първата световна война той вкарва България в Тройния съюз. Втората национална катастрофа е неизбежна... 85.
ЗАЩО Фердинанд не бе детрониран?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^