Погубена младост (2013)

Описание
Откровение, породено от живата рана на спомените…

Шанхай по време на културната революция. Седемнадесетгодишнат а Ан Чи Мин е изпратена в трудов лагер като възпитателна мярка за деца, чиито родители се определят като неблагонадеждни. Там изкарва по 18-часови работни смени в мразовитите води на оризовите полета край Източнокитайско море.

Десет години по-късно младата китайка успява да се добере до САЩ с 500 долара в джоба, куфар пълен с тоалетна хартия, направена от слама и с много илюзии. След куп перипетии успява да постъпи в Чикагския художествен институт. Започва борбата й за оцеляване в чуждата държава. Съдбата не е на нейна страна. Мин преживява ужаса на изнасилването, нежелана бременост, аборт. Запознава се с млад китайски художник, от когото ражда дъщеря. Следва още едно разочарование и развод. Мин започва новата си борба – на самотната майка, която иска да оцелее и да възпита детето си. Започва да пише книги и успехът не закъснява.

Погубена младост е силно въздействаща книга за китайската културна революция. Историята проследява живота на авторката Ан Чи Мин, започнал в Шанхай по времето на Мао, преминал през трудовия лагер заради неблагонадеждност на нейните родители, и продължил в САЩ, където Мин успява да пристигне по щастлива случайност.

В тази книга читателя ще научи не само за последствията от културната революция, но и за несъвършенствата на американската система, която макар и демократична е силно повлияна от човешкия фактор, за силата на човешкия дух, особено този на жената и майката.

---------------------

Книгите на Ан Чи Мин са преведени в повече от 30 страни. Погубена младост е най-новия бестслър на авторката, на който Ню Йорк Тaймс наскоро посвети цяла страница.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^