Похищението на Лол В. Щайн. Любовта (2009)

Похищението на Лол В. Щайн. Любовта (2009)

Похищението на Лол В. Щайн. Любовта (2009)

от 17,06 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЛитература, Роман
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Похищението на Лол В. Щайн

Лол Щайн е красива, млада жена, с безупречно семейство и прекрасен дом… Но прекалената нормалност на нейния живот кара приятели и близки тайно да се съмняват във възможността Лол да е забравила напълно трагедията на своята опустошена любов и годеника, който я е изоставил преди години. Когато се появява Татяна Карл, единствената приятелка и свидетелка на фаталния момент, събитията се развиват много бързо и читателят разбира, че Лол продължава да търси себе си в онази последна нощ и намира успокоение само когато наблюдава влюбените тела на другите.
Тя урежда среща на приятелката си Татяна и любовника й. Шпионира ги. И после стига още по-далеч...

„Любовта

Романът допълва историята на Лол В. Щайн, като представя нейното разрушено съзнание и невъзможността да възстанови целостта на своя „аз. „Любовта предлага нещо като възможен или невъзможен край на историята на Лол, разказана след като всичко е свършило, когато никаква история вече не е възможна, нищо не е възможно, само споменът.
Героите нямат имена, означени са с местоименията той и тя. Читателят разбира, че това са Майкъл Ричардсън и Лол В. Щайн, които се завръщат след години на мястото, където са останали последните мигове от тяхната любов. В празната зала на казиното, на брега на морето, героите намират спомена за фаталната любов, която е изпепелила душите им. Няма завръщане. Времето е спряло и ги е затворило в нощта на Ес-Тала.

Два блестящи романа, които изследват тъмното тресавище на човешката любов

„В „Похищението на Лол В. Щайн Маргьорит Дюрас излага повествованието брилянтно и силно... Драмата се разгръща безжалостно, сладострастно и... езикът и стилът на Дюрас искрят като скъпоценни камъни в цялата книга.
Ню Йоркър

За автора
Маргьорит Дюрас (4 април 1914–3 март 1996) е една от най-значимите фигури във френската литература. Родена в Индокитай, в семейството на френски емигранти, тя напуска Сайгон, когато навършва 18 години. Учи математика, право и политология, но скоро се насочва изключително към кариерата си на писателка.
Смятана за представителка на течението на т. нар. нов роман (nouveau roman) в литературата, Дюрас всъщност има твърде индивидуален и неопределим почерк.
Автор е на сценария на филма „Хирошима, моя любов, както и на световноизвестни романи като „Бент срещу Пасифика, „Морякът от Гибралтар, „Вицеконсулът, „Английската любовница. Романът *и „Любовникът е отличен с престижната литературна награда „Гонкур за 1984 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^