Полиска или Модерната перверзност (2012)

Полиска или Модерната перверзност (2012)

Полиска или Модерната перверзност (2012)

от 15,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Новела, Роман
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

РЕВЕРОНИ СЕН-СИР (1767-1829) създава образци на ранномодерната литература, научни трактати и дори... инженерни бисери в полза на самия френски

крал.

Романът Полиска (1798) е смес от отиващия си „любовен роман\" на Просвещението и възникващия „черен роман\" на модерността: еротика и екзотика, ужаси, измъчващи тялото чрез средства на науката,

но терзаещи с равна сила и душата. Красивата и наивна полска графиня Полиска побягва от горящия си замък и чуждите нашественици към уж спасителна Европа, а всъщност попада из планини, подземия, замъци, които я дебнат ас злочестия, и преминава от ръце в ръце на хора, които я подлагат на чудовищни изтезания, търсейки любовна наслада. Еротично и злокобно - умението на автора в редуването им (не случайно геният му завършва в лудница!) е равностойно на това на Сад.

„Всяка епоха има своята система на еротично познание, която подхвърля на изпитание (на съвместно изпитание) Границата и Просветеността... Модерната перверзност, истински престъпващите границите форми на еротизма намираме днес именно в пространството, през което преминава странното посвещаване на Полиска: при противоприродното... , там, в онзи тъмен ъгъл, където бди Знанието. \"

Мишел Фуко
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^