Политическият процес и общественото мнение в България през 2015 г. Годишен обзор (ISBN: 9789542819899)

Политическият процес и общественото мнение в България през 2015 г. Годишен обзор (ISBN: 9789542819899)

Политическият процес и общественото мнение в България през 2015 г. Годишен обзор (ISBN: 9789542819899)

от 13,50 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници272
Тегло677

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Годишникът на "Галъп интернешънъл" - с подробни данни за общественото мнение за институции, актуални политически въпроси, икономика и т. н.

В това издание за пръв път ще намерите подробни данни за личното доверие в публичните фигури, както и изключително много глобални сравнителни изследвания и изследвания по международни теми.

Книгата отразява масовото мнение по основните теми, които вълнуваха обществото през 2015 г. - геополитическото противостоене, бежанската криза, терористичните действия, Украйна и Близкия изток, Гърция и Македония, проблемите с ромите, санирането, икономиката и банките, темите около изборите и националния референдум и много други. И този път книгата е подробна в представянето на доверието в институции, партии, личности, международни организации и ключови световни фактори.

Годишникът предлага и подробни демографски разбивки от местните избори - в общините, където агенцията проведе екзитпол и паралелно броене. Годишният обзор за 2015 г. бележи и 25-ата годишнина на "Галъп интернешънъл". Книгата е базирана най-вече на ежемесечните, независими от външно финансиране, представителни за пълнолетното население на страната проучвания на общественото мнение, започващи от началото на 90-те години на XX век.

Книгата и този път съдържа справочник с основни събития. Голяма част от данните са представени в подробен ретроспективен вид - от стотици последователни месечни изследвания. Базисната информация и изводи са преведени на английски език. В приложение са описани още много любопитни изследователски проекти на "Галъп интернешънъл", намерили място в медиите през годината. Сред тези проекти е и глобалната книга на УИН/"Галъп интернешънъл" под общата редакция на българския екип. Книгата хвърля мост към годишниците от 2013 и 2014 г. (които също могат да се намерят на пазара), както и към годишниците от началото на на 90-те години на XX век.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^