Последната лекция (2009)

Последната лекция (2009)
Описание
Ключови думиФилософия, Психология, Религия
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

\" Не можем да променим картите, които са ни раздадени, а само начина, по който ще ги изиграем... \"
Р. Пауш

Често срещана практика е преподавател да изнесе в университета последна лекция, където да резюмира идеите си. Но за Ранди Пауш, с диагноза рак на панкреаса, тази лекция се оказва последна в буквалния смисъл на думата. Какво послание би искал да предаде човек в такъв момент?

Древните казват: \"Memento mori\" (Помни смъртта!), но авторът на тази книга предпочита да говори за живота. Той озаглавява лекцията си \"Как да осъществим детските си мечти\". Това е неговият начин да сподели наученото през годините и да напусне достойно сцената на живота. В лекцията си Ранди Пауш говори за търпението и куража: \"Препятствията по пътя ни дават възможност да покажем колко силно искаме нещо\". За смелостта да следваме мечтите си и да помагаме на другите да осъществят своите: \"Ако вървите в правилната посока, мечтите сами ще дойдат при вас\". За вярата в себе си и в другите: \"Лоялността е двупосочна улица\". За радостта от живота: \"Живея, сякаш умирам. Но в същото време живея много повече, сякаш все още съм жив... \"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^