Постмодерна информационна среда и съвременно изкуство (2010)

Постмодерна информационна среда и съвременно изкуство (2010)

Постмодерна информационна среда и съвременно изкуство (2010)

от 18,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория, Изкуства
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

ОПТИМИСТИЧНО ЗА БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО
Темата на тази книга е насочена към изследване на съвременното изкуство в България. Една от нейните най-амбициозни цели е да се конструират фундаментални положения като комплекс от методологични принципи за успешното функциониране на системата на това изкуство (особено в България). Още в началото Евгени Велев пише: „Развитието на съвременното изкуство в България през последните три десетилетия е затормозено от слабата и погрешна комуникация между различните групи творци, публика и посредници". С други думи, той търси изясняването на сложните взаимоотношения между актуалното изкуство и съвременното общество.
Авторът прави интересен и като цяло сполучлив опит да формулира редица практико-приложни подходи, които според него могат да доведат до усъвършенстване на институционалния модел на изкуството в България. Тези подходи са комплексни и включват като пожелание промяна на инфраструктурата на художествения живот; създаване на баланс между формалните и неформалните процеси за регулиране; профилиране на системата на съвременното изкуство в България, гарантиращо изграждането на регулирани механизми за осъществяване на определена целенасоченост на художествените събития; изграждане на организационен модел при стратегическото планиране, осигуряващо стабилно функциониране на системата на изкуството; внедряване на концептуално-структу
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^