Постсоциалистически траектории (2004)

Постсоциалистически траектории (2004)

Постсоциалистически траектории (2004)

от 14,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Могат ли да се трансформират успешно режимите с държавна собственост, като едновременно с това се разширяват гражданските права по посока на лишените от собственост?
Това е постсоциалистическот о предизвикателство, което анализираме в настоящото сравнително изследване върху новите демокрации на един типично източноевропейски капитализъм.
Проследявайки различните пътища след падането на комунизма, един водещ американски икономически социолог и един унгарски политолог-новатор разглеждат иновативния по необходимост характер на постсоциалистическит е институции, участниците в които рекомбинират икономическите активи и предефинират политическите ресурси. В условията на изключителна несигурност носители на икономическото преструктуриране стават мрежите от предприятия, като размиват границите между публично и частно и произвеждат характерни модели на междуорганизационна собственост. За разлика от неотдавнашните призиви за либерализиране на пазара или либерализиране на държавата, този обоснован сравнителен анализ демонстрира предимствата на съвещателните институции, които представляват алтернатива на пазарите и йерархиите. Като разширяват границите на отговорността, обвързаните в асоциации участници постигат договорености, които разширяват границите на правомощията за провеждане на реформите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^