Повече от 100 удивителни животни в България (ISBN: 9789546253323)

Повече от 100 удивителни животни в България (ISBN: 9789546253323)

Повече от 100 удивителни животни в България (ISBN: 9789546253323)

от 11,61 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиДетски, Енциклопедия, Приказки
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Среща ли се в България змия боа? Коя птица оглушава, докато пее любовната си песен? Кои български птици пудрят крилата си? Опасен ли
е морският дракон? Къде живее водният бик? Има ли птици, които трупат зимни запаси? А бозайник, който откъсва опашката си, за да се спаси от неприятел? Коя риба може да се използва като жив барометър? Песните на кои птици са най-мелодични? Коя е единствената пойна птица, която може да се разхожда по дъното на планинските потоци?
Откъде идва името на мраволъва?
 
Тази книга отговаря не само на тези въпроси.
Тя разкрива огромното многообразие на животинския свят в България и разказва за най-интересните му представители. Ще прочетете за гущер, който прилича на змия и за змия, която прилича на червей; за птица, която отглежда малките и на други птици; за въздушния ас сред насекомите; за птица, която може да се гмурка и да плува с малките на гърба си и за птица, която имитира клаксони и телефонен звън.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^