Повратна точка (ISBN: 9789544913427)

Повратна точка (ISBN: 9789544913427)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология, Социология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Подзаглавие: Как малките неща могат да доведат до големи промени
Издателство: Жанет 45
Град на издаване: Пловдив
Преводач: от английски Борис Делирадев, Манол Пейков, Мая Милева, Людмила Верих
Налични бройки: 1
Ширина: 130 мм
Височина: 200 мм
Корици: меки
Ключови думи: Повратна точка, Малклъм Гладуел , жанет 45, книга, роман, бестселър

Удивителна книга, която ще ви накара да видите света по различен начин.
— Форчън

Гладуел може би е на път да предизвика интелектуална епидемия, която да преобърне начина, по който мислим за всичко – от търговията с обувки до градоустройството. Тезата му е, че няколко човека или едно случайно събитие са в състояние да отключат социална епидемия, която да промени из основи средата, в която живеем.
— Аташе

Трудно е човек да не повярва на Гладуел. Книгата му предлага цялостно и едновременно с това разбираемо обяснение на човешкото поведение.
— Бизнес уийк

Всеки, който иска да знае как се раждат колективните мании, трябва да прочете Повратната точка... Амбициозна и добре написана книга за това как привидно малки идеи могат да променят света.
— Ас

Истински увлекателна и на места изумителна книга – наръчник за всеки, опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.
— Скотлънд он Съндей

Малкълм Гладуел пише за списание „Ню Йоркър от 1996.
През 2005 влиза в списъка на 100-те най-влиятелни личности на списание „Тайм.
Автор е на две книги, които стават номер едно в списъка с бестселъри на „Ню Йорк таймс – "Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени" (2000) и "Проблясък: Силата да мислиш без да се замисляш" (2005).

Още отзиви за Повратната точка

Едно елегантно изследване на социалните епидемии – били те модни тенденции, болести или поведенчески модели като престъпността например... Интересен е начинът, по който Гладуел утвърждава дълбоко социалната природа на човешките същества – те влияят и се повлияват от други човешки същества, независимо от безбройните технологии, които навлизат в живота ни.
— Диърдри Донахю, Ю Ес Ей тудей

Невероятно завладяваща книга... извънредно смислена.
— Клеър Дидърър, Сиатъл таймс

Великолепно и нестандартно изследване на едно малко познато явление – социалните епидемии.
— Дейли телеграф

Основната движеща сила на Повратната точка е неутолимото, но винаги добронамерено любопитство на автора. Гладуел притежава дарбата да предава сложни теории чрез изчистена и елегантна проза – което го превръща в един наистина обаятелен екскурзовод.
— Кристофър Хоторн, Сан Франсиско кроникъл

Повратната точка си е един бизнес наръчник, при това превъзходен – той направо бъка от нови теории за изкуството на манипулацията.
— Аарън Гел, Тайм аут

Повратната точка е една от онези книги, които променят мисленето ни за всичко. Книгата си поставя за цел да обясни не какво да е, а самата природа на човешкото поведение. Колкото и да е удивително, Малкълм Гладуел е достатъчно смел и достатъчно интелигентен, за да ни убеди в позицията си.
— Джефри Тубин, автор на Една огромна конспирация

Със страст и красноречие Гладуел отстоява идеята, че дори и миниатюрни промени, ако са внимателно замислени и умело осъществени, могат да доведат до огромни последствия както за отделни хора, така и за цели организации или общности.
— Бари Гласнър, Лос Анджелис таймс бук ривю

Гладуел е интелигентен и добре информиран, притежава дар-слово и ни подтиква към мислене... Повратната точка блика от интересни идеи.
— Обзървър

Трудно е да останете скептичен към тезата на Гладуел. Той не само успява да събере една възхитителна смесица от факти в подкрепа на теорията си... но и съумява да ги вплете в едно цялостно и разбираемо обяснение на човешкото поведение. Нещо повече: оптимизмът, който се съдържа в тази теория не може да не ни изпълни с възхита.
— Даян Брейди, Бизнес уийк

След като прочетох тази книга аз се замислих дълбоко за своя собствен бизнес и успях да съзра много по-голяма стойност в несъществени дейности, скрити под повърхността. Едно полезно четиво както за занимаващите се с маркетинг, така и онези, които изучават човешката природа.
— Фил Райли, Маркетинг

Полетът на мисълта на Гладуел завладява въображението ни.
— Джон Гарелик, Бостън финикс

Очарователно!... Ако се приложи правилно, това знание би могло да има огромен потенциал.
— Пола Гей, Чикаго трибюн

Свежо и добре написано... Повратната точка е интелигентен опит да се използват епидемиите като метафори, оформящи мисленето ни за обществения живот.
— Марселъс Андрюс, Имърдж

Страхотно четиво!... Гладуел приковава вниманието ни с анекдотични примери за личности с повратно значение, а също и с калейдоскоп от малкоизвстни любопитни факти. Повратната точка провокира мисленето.
— Блейк Елизабет Нюмарк, Джерусалем поуст

В своето увлекателно изследване, обединяващо привидно несвързаните области на антропологията и бизнеса, Гладуел убедително прокарва тезата, че съществува едно магическо число – 150 – отвъд което човешките групи стават нефункционални.
— Гари Кентън, Нюз & рекърд

Най-забележителнот
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^