Прага и Чехия (ISBN: 9789542702979)

Прага и Чехия (ISBN: 9789542702979)
Описание
Ключови думиАтлас, География, Пътуване
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Над 230 цветни фотографии, 25 детайлни карти, специални маршрути за разходка, данни за хотели, ресторанти, магазини, забавления и празници - пътеводителят на \"Нешънъл Джеографик\" ви поднася най-подобната туристическа информация за Прага и Чехия, придружена от кратък обзор на чешката история и култура.
Авторът Стивън Брук посещава Прага за първи път в средата на 80-те години от миналия век. Второто му идване в града е през 1991 г. след края на комунистическото управление, когато чешката столица започва нов живот. Тези негови срещи с Прага провокират две книги и настоящия пътеводител. Стивън израства в Лондон, учи в Кеймбридж и, преди да стане през 1982 г. професионален писател, работи като редактор в издателства в САЩ и Великобритания. Понастоящем живее в Лондон, но се чувства особено привързан към Прага, където са живели някои от предците му.
От Пътеводителя за Прага и Чехия ще научите:
o Колко вида бира има в Чехия и какво представляват фестивалите на хмела?
o Коя чешка принцеса се е омъжила за обикновен селянин и защо?
o Има ли призраци в чешките замъци?
o Коя от сградите в Прага танцува?
o Защо император Фердинанд заповядва да убият най-добрия му генерал?
o Как Томаш Бата създава изкуствен град и цяла империя?...
... и още много любопитни подробности за една от най-красивите територии на Централна Европа, която задължително трябва да посетите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^