Практическа Омилетика Ч. 4 (2000)

Практическа Омилетика Ч. 4 (2000)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиРелигия
Езикбългарски
Брой страници316

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Проф. д-р Тодор Поптодоров е роден през 1910 г. в Казанлък. Завършва Пловдивската духовна семинария и Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Защитава докторска дисертация по философия в Йенския университет - Германия. Работи като учител-възпитател в Пловдивската духовна семинария и като учител по вероучение и философия в Първа софийска образцова девическа гимназия. От 1.1Х. 1944 г. е редовен асистент в Катедрата по пастирско богословие при Богословския факултет на Софийския университет. През 1947 г. става частен хоноруван доцент, а от 1954 г. - редовен доцент в същата катедра. През 1961 г. е избран за професор и ръководител на Катедрата по практическо богословие. Чете лекции по омилетика и катехетика до 1980 г. , когато се пенсионира.

Проф. д-р Тодор Поптодоров е автор на множество трудове по омилетика и педагогика.

Учебникът „Практическа омилетика" се състои общо от пет части. Той съдържа проповеди (библейско-богослужеб ни коментари), които обхващат всички неделни и празнични дни на църковната година.

Предназначен е за пособие в благовестническото служение на студенти по богословие, свещенослужители и църковнослужители, но може да послужи и за духовна просвета на християни от всички възрасти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^