Практически анализ на финансовите отчети. Концепция и примери (2014)

Практически анализ на финансовите отчети. Концепция и примери (2014)

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Брой страници178

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.300 кг

Представете си, че се налага да анализирате финансовите отчети на Вашето предприятие или тези на Ваш клиент. Когато разполагате със специализирана програма за анализ на финансови отчети, това е лесно - въвеждате данните от Счетоводния баланс, Отчета за приходите и разходите, Отчета за паричните потоци и... готово! Разполагате с десетки страници финансови съотношения, анализ на структурни изменения, динамика, таблици, диаграми. Можете да предложите стратегии за преструктуриране и всичко това след 10-15 минути работа на компютъра.
Какво се случва, ако няма компютър и програма за анализ?
Пред Вас е само Счетоводният баланс, Отчетът за приходите и разходите и Отчетът за паричните потоци. В най-добрия случай - пълният комплект Годишен финансов отчет. При това имате 10-15 минути да направите това, което би направила програмата за анализ на финансовите отчети - да анализирате, да предложите, да знаете каква допълнителна информация трябва да поискате. За да успеете Ви трябва алгоритъм - предварително изградена последователност, която да следвате.

Целта на това учебно-методическо ръководство е да Ви помогне в тази насока - да анализирате, да предложите следващите стъпки, да изисквате допълнителна информация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^