Права на гражданите на Европейския съюз, том II (2013)

Права на гражданите на Европейския съюз, том II (2013)

от 17,10 лв 2 оферти
Описание
Двутомникът „Права на гражданите на Европейския съюз е посветен на изключително важна и трудна за разбиране материя. Той притежава две важни качества - педагогическо и научно. Ще бъде полезен на студентите от всички специалности, и най-вече „Право, и на практикуващите юристи. Но трудът на Атанас Семов е нещо много повече от учебник. Това е научен труд с висока стойност. Авторът изследва европейското гражданство по критичен начин - понякога толкова критичен, че е трудно да се съгласиш...

Именно този критичен подход обаче допълва високата полезност на тази книга. И знаем, че не можехме да очакваме друго от Атанас Семов, ако познаваме неговите изследователски качества и оригиналност на мисълта! Разбира се, не всички негови тези са безспорни, но те свидетелстват за интелектуалното богатство на новото поколение юристи от Централна и Източна Европа, които обогатяват европейската научна мисъл.
Проф. Флоранс Беноа-Ромер

Том ІІ е посветен на изключително важната и актуална материя на правата на гражданите на ЕС и най-вече на правото на свободно движение.

----------------

Атанас Семов е роден през 1970 година в София. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури.

Юрист, доктор по европейско право и доктор на юридическите науки, доцент в Юридическия факултет на Софийския университет и ръководител на Международната магистърска програма по право на ЕС. През 2012 г. става носител на Катедра "Жан Моне" на ЕС (Jean Monnet Chair) — първият до сега в Софийския университет и втори сред българските юристи след проф. Евгени Танчев.

Автор на 9 книги по Право на ЕС и повече от 50 статии, съставител на 12 научни сборника. Директор е на Института по европейско право, гост-професор в Университета Бордо-ІV „Монтескьо, Франция; Европейския университетски център в Нанси, Франция; Юридическия факултет на Загребския университет, Хърватска.

Заместник-председа
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^