Правна защита на българските морски пространства от замърсяване (ISBN: 9789549526646)

Правна защита на българските морски пространства от замърсяване (ISBN: 9789549526646)

от 6,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Многобройни са факторите (както от субективно, така и от обективно естество) за липсата на цялостно изследване по въпроса за правната защита на българските морски пространства от замърсяване. В този смисъл, целта на настоящата разработка е опит да се изясни състоянието на националната правна уредба в тази област. Нейният анализ и акцентирането върху необходимостта от усъвършенстването й би дало възможност да се отговори адекватно както на задължителното условие за уеднаквяване на вътрешноправната уредба със законодателството на Европейския съюз, така и на поеманите от България задължения по силата на регионални или глобални международни договори за опазване на морската среда от замърсяване, по които тя е страна.
Настоящото научно изследване е съобразено с националната правна уредба, със законодателството на Европейския съюз, с международните договори, по които България е страна, както и с литературата в областта на опазването на морската среда от замърсяване към 1.09. 2009 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^