Правни проблеми на ЗУТ (2010)

Правни проблеми на ЗУТ (2010)
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Брой страници342

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изданието съдържа четири основни части, анализиращи актуалните проблеми на Закона за устройство на територията:

Вещноправни проблеми в ЗУТ
Проф. д-р Александър Джеров – Почетен професор на Нов български университет. Автор на редица монографии – \"Гражданско право\", \"Вещно право\", \"Правни проблеми на реституцията\", \"ЖСК и етажна собственост\", съавтор е на \"Кадастър, имотен регистър и устройство на територията\". Има над 40 публикации в различни правни списания.
Изпълнителен директор на Центъра за обучение на адвокати \"Кръстю Цончев\".

Администриране на инвестиционния процес
Беатриса Шалдупова – началник Сектор \"Съдебен контрол\" в Дирекция за национален строителен контрол. Завършила е право в Нов Български университет. В началото на професионалната си кариера е работила като юрисконсулт в Район \"Овча купел\" – Столична община. Участвала е в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове, включително и по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Лектор е на Центъра за обучение на адвокати \"Кръстю Цончев\". Автор е и на процедури по прилагане на нормите за устройство и строителство

Участници в строителството. Функции. Договорни отношения в инвестиционното проектиране и строителството
Стоянка Илова – главен юрисконсулт в дирекция \"Правна\" на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Завършила е Право в Софийски университет \"Св. Климент Охридски\". В периода 1997–1998г. е заемала длъжността юрисконсулт в Държавна инспекция за териториалноустройст вен и строителен контрол. От 1998–2008 г. е работила е като главен юрисконсулт, началник отдел \"Правен\" и директор Дирекция \"Правно – нормативно обслужване\" в ДНСК. Автор на редица публикации. Лектор в Център за обучение на адвокати \"Кръстю Цончев\" по проблемите на устройственото планиране и инвестиционното проектиране. Участвала е в междуведомствени работни групи към МРРБ по подготовката на законопроекти за изменението и допълнението на Закона за устройство на територията.

Съдебен контрол върху административни актове
Елена Златинова – юрист с продължителен опит по приложението на устройствените закони. На 1.12. 1997 г. постъпва като съдия във върховната съдебна инстанция – Върховен административен съд. Съдия и председател на съдебен състав във Второ отделение – основно по разрешаване на правни спорове, възникнали при приложението на Закона за териториално и селищно устройство, Закона за устройство на територията и Закона за кадастъра и имотния регистър. На 18.02. 2008 г. Председател на новообразуваното Седмо отделение.
Преподавател в ЮЗУ \"Неофит Рилски\" – Благоевград, в Нов български университет, Института по публична администрация и европейска интеграция и в Националния институт по правосъдие.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^