Право на Европейския съюз (2015)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници824

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Целта на настоящото изследване е да представи в синтезиран вид и достъпна форма основите на правото на Европейския Съюз – автономното вътрешно право на наднационалната организация, в която България е пълноправен и пълноценен участник.
Настоящият труд е съобразен с действащото право и със съдебната практика към ноември 2011 г. и има за цел да представи в синтезиран вид и достъпна форма основите На правото на Европейския съюз.
Предназначено както за академичните среди, така и за представителите на държавната администрация и на правораздавателните органи, които участват в изработването и прилагането на това право, изследването се стреми да отрази богатата съдебна практика на Съда на ЕС, основният гарант за неговото спазване и прилагане на територията на на целия Европейски съюз.

Изданието е трето основно преработено и допълнено. Целта му е да представи актуална и обективна картина на европейския правов ред след Лисабон. Натрупаната институционална и съдебна практика позволяват да се очертаят първите тенденции и преценки за функционирането на европейското обединение в началото на XXI век, основани на анализ на неговата автономна правна система, създадена с амбицията да бъде основа за един истински политически съюз.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^