Правоговорен и правописен речник на българския език (2009)

Правоговорен и правописен речник на българския език (2009)

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Правоговорен и правописен речник на българския език от проф. Петър Пашов и проф. Христо Първев е свръхсериозна книга, която съдържа окопо 350 000 словоформи като солиден оксфордски речнил или "Ларус"... На едно място е събрано лексикапното богатство на езика ни с точни и проверени обозначения не само на ударенията (основно и второстепенно), но и на книжовния изговор във всяка дума и словоформите й. Така речникът е незаменимо помагало и за правилен говор, и за точен правопис, и за сповоизменението и формообразуването... "

Проф. д-р Стефан Брезински, в. Труд

"В новото издание на правоговорния и правописен речник са обобщени натрупаните знания и многогодишен опит на авторите, както и убеждението им, че езиковата култура се изгражда бавно и продължително, като своеобразно съчетава традицията и новаторството в езиковия развой.
Достъпното и точно обяснение на специфичните особености набългарското книжовно произношение, както и на тяхното означаване, улеснява използването на речника от всички които проявяват интерес към речевата си изява, към правоговорната и правописната си осведоменост и изобщо към езиковата си култура. "

Проф. дфн Василка Радева, сп. Българска реч

ПРАВОГОВОРЕН И ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК

Съдържа около 350 000 думи и словоформи.
Представя по оригинален начин и в пълнота правоговорно-
правописните явления в българския книжовен език.
Посочва словоизменението на думите и по същество носи
белезите на формообразувателен речник.
Подпомага изграждането и развитието на висока езикова култура сред обществото.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^