Пред извора на живота (2005)

Пред извора на живота (2005)
Описание
" Поместените тук статии са писани в различни времена, по разни поводи и най-често по настояване на редактора на "Златорог" за страниците на списанието. Макар да носят следите на времето си, те продължават да са близки до интересите ни и днес и аз ги събрах тук. заедно, за да ги направя по-достъпни за читателя.
Трудно ми беше да намеря едно заглавие, което да обединява еднакво всички теми. И все пак, ако си послужих със заглавието на една от статиите, това не е случайно: "Пред извора на живота" - ще рече пред извора на първичните витални и рационални сили, които днес, в многообразните прояви на духовния и обществения живот, са изнесени на преден план. Тоя момент, в по-голяма или по-малка степен, се съдържа във всички поместени тук работи и неговото значение навсякъде е особено подчертано.
За един нов поглед върху неща, печатани 10-15 години по-рано, винаги се налагат известни изменения и допълнения. Аз предпочетох да запазя рамката на времето, затова останах при първата редакция на статиите. Дребните, предимно външни, поправки не изменят с нищо техния първоначален вид. "
София, 1937г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^