Предварителният договор по българското право (ISBN: 9789549499827)

Предварителният договор по българското право (ISBN: 9789549499827)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиПраво
Брой страници415

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата представлява опит 3а детайлен анализ на уредбата на предварителния договор по българското право. На фона на сравнително оскъдната нормативна уредба и съществуващата съдебна практика основно в областта на предварителния договор 3а покупко-продажба, настоящият труд цели изграждането на единна концепция 3а предварителния договор във всичките им разновидности в гражданското и в търговското право. Акцент е поставен върху намирането на отговор както на традиционни дискусионни въпроси, свързани например с обхвата на понятието, основанието, формата, безвъзмездния или възмезден характер на предварителния договор, така и на по-рядко анализирани в правната доктрина хипотези с нарастваща практическа стойност. Навсякъде при възможност са правени опити 3а сравнителноправен анализ с уредбите на института в чужди законодателства, които се явяват безценен източник както при осмислянето и тълкуването на отделни казуси, така и на намиране на възможности 3а допълване de lege ferenda на действащите у нас правила.
Авторът е практикуващ адвокат към Софийска адвокатска колегия и докторант в катедра „Гражданскоправни науки\" на СУ „Св. Климент Охридски\". Поради това основният подход в настоящия труд е всеки въпрос да бъде подложен на детайлен теоретичен анализ, така и разгледан през погледа на практика, който се опитва да намери отговор на реални ситуации. Двете гледни точки често пъти водят до диаметрално противоположни разрешения, като истинският успех на настоящия труд би бил в случай, че допринесе 3а сближаването им и намирането на най-верните теоретико-практическ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^