Преферентните искове за попълване на масата на несъстоятелността (2011)

Преферентните искове за попълване на масата на несъстоятелността (2011)

от 18,00 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Брой страници392
Тегло400

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е първото съвременно изследване на най-често използваните в практиката способи за попълване на масата на несъстоятелността – преферентните искове по чл. 645, ал. 3 и 4, чл. 646, ал. 2, т. 1 и 3 и чл. 647, т. 4-6 от Търговския закон. На базата на богат сравнителноправен материал и критичен анализ на становищата в съдебната практика и правната доктрина са аргументирани редица нови идеи относно действителния смисъл на преферентните фактически състави. Водеща идея на книгата е разграничението между отделните групи искове за попълване на масата на несъстоятелността и разбирането, че съответните текстове на Търговския закон не разкриват действителния му смисъл, поради което подлежат на корективно тълкуване. За пръв път в съвременната правна литература са обосновани и идеите за максималната продължителност на подозрителните периоди по чл. 646, ал. 2 от Търговския закон и темата за възраженията на ответниците по преферентните искове.
Книгата е предназначена за практикуващи юристи, съдии, синдици, научни работници и студенти по право. Тя би представлявала интерес и за всички търговци, които са се оказали в положението на ответници по преферентни искове.
Стефан Стефанов е адвокат и главен асистент по гражданско и търговско право в ЮФ на СУ \"Св. Климент Охридски\". Настоящата книга е резултат на синтеза между дългогодишния практически опит на автора в областта на търговската несъстоятелност и трайните му научни интереси в тази сложна материя.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^