Премълчани истини (ISBN: 9789549070088)

Премълчани истини (ISBN: 9789549070088)
Описание
Ключови думиБългарска история, Фентъзи, История, Литература

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Лица, събития и факти от българската история
(1941-1989)

Любителите на историческото четиво познават Веселин Ангелов най-вече от научното му творчество - статии, студии, няколко монографии и документални сборници. Безспорно негово постижение са "Хроника на едно национално предателство", "Македонската кървава Коледа", "Вик в съня", "Третата национална катастрофа", "Македонският въпрос в българо-югославските отношения (1944-1952)", "Отличен българин с името Герасим", "Да се запази за вечни времена" и др.

Това, което малко се знае за него, е, че е автор и на десетки статии с научнопопулярно съдържание, оповестени в ежедневния печат след 1990 г. През дългогодишната си изследователска работа в архивите се е докосвал до потулвани истини, научил е много за престъпленията на комунистическия режим и върхушка в България...

Веселин Ангелов е убеден, че премълчаните истини трябва да се споделят. Че прикриването на неудобните исторически факти е неподходяща, непочтена за всеки добросъвестен историк позиция. И се е постарал да ги сподели с възможно по-голям кръг от хора.

Направил го е с ясното съзнание, че историкът е длъжен да стигне със своето познание до възможно най-широк кръг от читатели, защото научните издания не винаги достигат до тях...

И се е справил добре.
Разгърнете съдържанието на тази книга, прочетете я и ще се убедите в това!

Няма да съжалявате!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^