Придобиване на собствени акции от акционерно дружество по Търговския зако (ISBN: 9789548330121)

Придобиване на собствени акции от акционерно дружество по Търговския зако (ISBN: 9789548330121)

от 15,30 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници296
Тегло373

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Монографията е посветена на правния режим на института на придобиване на собствени акции, регламентиран в ТЗ.
Научните изследвания са направени в Института за държавата и правото при БАН, Института за правни изследвания в Лондон и Института за сравнително и международно частно право "Макс Планк" в Хамбург. В книгата са разгледани както концепцията на института на обратно придобиване, така и правният му режим по ТЗ. Посочват се решенията, свързани с придобиването на собствени акции в някои чужди законодателства. Проследено е развитието на института в правото на Европейския съюз и неговото транспониране в националното право.
Разгледано е придобиването на собствени акции като самостоятелен правен институт, от една страна, и от друга - анализирана е връзката му с други правни норми и институти. Очертани са пресечните му точки с доктрината за набиране и запазване на дружествения капитал; с правилата за защита на кредитори и акционери; с интересите на трети лица, които могат да бъдат засегнати от прилагането на това право.
Изследвани са интересите на акционерните дружества, кредиторите, акционерите и потенциалните инвеститори в процеса на обратно придобиване и законовите механизми за тяхната защита. Анализират се различните случаи на обратно придобиване по ТЗ, реда и условията за тяхното осъществяване и правните им последици. Посочени са предложения de lege ferenda за усъвършенстване на правната уредба.

Александър Александров е доктор по право, преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и адвокат от Адвокатска колегия - Пловдив.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^