Приказка за вълшебната флейта (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Литература, Младежка литература
Езикбългарски
Брой страници156
Тегло760

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

По операта „Вълшебната флейта от Волфганг Амадеус Моцарт и Емануел Шиканедер

+ CD с книга за слушане и музикални извадки от операта „Вълшебната флейта на български език, записани от Симфоничния оркeстър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков

-------------
Принц Тамино се влюбва в прекрасната принцеса Памина, но за да я заслужи, трябва да премине през много изпитания, за да разбере, че само ако сърцето ти е изпълнено с любов, можеш да отвориш вратата към Храма на Мъдростта и да накараш вълшебната флейта да засвири. Съдбата на влюбените е в ръцете на Царя на слънцето и светлината, ала срещу него се изправя Царицата на нощта. Птицеловецът Папагено мечтае за своята Папагена, но той също, както и Тамино, трябва да преодолее редица трудности и препятствия по пътя към нейното сърце.

„Приказка за вълшебната флейта е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Още щом я докоснете, разбирате, че това луксозно издание е изработено с много любов и хората, участвали в неговото създаване, имат какво да споделят с вас. С тази книга се надяваме деца и родители да се пренесат в магичния свят на Моцарт, да се докоснат до неземната му музика, да надникнат в света на операта и да се вълнуват от фантастичната история за златната вълшебна флейта!

Повече информация за проекта можете да намерите на //www. themagicflute. bg/.
---------------

Юлия Спиридонова–Юлка е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на художници. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски и НБУ. Работи като сценарист и писател на свободна практика.

Автор е на книгите: „Гугулетата, „Приказки за гугулета, „Приключения с Джиго, „Любими попътечо, „Тина и половина и др. Юлия Спиридонова е написала над 400 сценария за телевизионни детски поредици, предавания и филми. Автор е и на седмичното детско предаване „Здравей по БНТ (1999–2006), на куклените поредици „Гугулиада (БНТ) и „Приказки за зодиите (БНТ). Съсценарист е на филмите „Златната ябълка и „Break an Egg (Creative Center). Нейни разкази са публикувани в списанията „Пламък, „Диалог, „Участ и „Графити.

Пенко Гелев е роден през 1968 година в Асеновград. Завършва Художествената гимназия в София.
Работил е като учител по математика, издател е на комикс списание „Рикс, правил е специални ефекти за киното, писал е сценарии за филми, продуцирал е три игрални филма („Магьосници, „Колобър, „Жълто куче) и три телевизионни образователни предавания („Приказки за физиката, „Приказки за астрономията, „Добър ден, господин Жасмин).

Илюстрирал е 22 книги за британското издателство The Salariya Book House (2006–2012). През 2010 г. The Salariya Book House печели награда за детско издателство на годината във Великобритания.
Понастоящем работи като илюстратор и художник на комикси и създава анимационни филми. Пенко Гелев е част от групата „Проектът „Дъга. През 2012 г. издават комикс албум „Над дъгата, който е последван от едноименната изложба, гостувала в девет български града.

Волфганг Амадеус Моцарт (27 януари 1756 – 5 декември 1791) е австрийски композитор, инструменталист и диригент, създал музикални произведения с изключителна художествена стойност. Започнал да се занимава с музика от съвсем ранна детска възраст, малкият Волфганг свири пред отбрана публика в кралските европейски дворове и е провъзгласен за дете чудо. Едва петгодишен, той вече композира менуети, а на осемгодишна възраст пише симфония. Син на Просвещението и представител на Виенската класическа школа, той е един от най-големите гении в музикалната история.

Волфганг Амадеус Моцарт е с дълбоки езотерични и духовни убеждения, които пренася и в своята музика. В много от произведенията му са преплетени масонски символи и идеали. Това е особено очевидно в последната му опера – „Вълшебната флейта, написана сякаш за деца.

Емануел Шиканедер (1 септември 1751 – 21 септември 1812) е немски драматург, импресарио, певец, актьор и композитор. Роден е в бедно семейство и остава без баща съвсем невръстен. Малкият Емануел е много будно и музикално дете. Той започва своята кариера като пътуващ музикант, за да се присъедини по-късно към трупа артисти. Не след дълго създава първата си опера. Големият успех идва при Шиканедер с интерпретациите му на пиесите на Шекспир.
Любовта към музиката и сходните духовни убеждения го свързват с Моцарт в сърдечно приятелство.

Емануел Шиканедер е автор на либретото на „Вълшебната флейта и e първият артист, който играе ролята на Папагено.

Oперата за първи път е поставена на 30 септември 1791 г. в неговия театър „Thеater an der Wien, който съществува и до днес.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^