Приказка за въпросителната (2008)

Приказка за въпросителната (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Приказки
Езикбългарски
Брой страници26

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Без да са си поставили за цел да създават учебно помагало авторите Росица Ячкова и Тодор Петков са разказали по интригуващ начин патилата на една въпросителна из шарения свят на препинателните знаци. Получила се е история в думи, цвят и картина, която несъмнено ще допадне и на децата от най-различни възрасти, и на родителите с чувство за хумор и отношение към качествените книги за деца.
Заради оригиналните си илюстрации Приказка за въпросителната е чудесен подарък за малки деца, които още не умеят да четат. С малкото си текст тя е идеална и за онези, които тепърва усвояват четенето. Историята, в която увлекателно са представени ролята и значението на препинателните знаци, прави Приказка за въпросителната ценна и за по-големите деца, които се борят с пунктуацията, а родителите несъмнено ще харесат съвета на двете точки:
– Ето какво ти трябва:
сън, почивка и здрава храна.

Росица Ячкова е родена на 10.05. 1983 г. в София. Завършва магистратура в специалността „Книга и печатна графика в Националната художествена академия през 2008 г. На Събора на българската книга (2008) печели „Аметистова роза за високо авторско постижение на художник с книгата „Приказка за въпросителната, която защитава като бакалавърска дипломна работа през 2006 г. и на чийто текст е съавтор.

Тодор Петков е роден на 14.05. 1967 г. в Харков, Украйна. Завършва философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски през 1991 г. Член на Института за критически социални изследвания и преподавател по логика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски от 1995 г. Превежда (и понякога пише) текстове предимно в областта на хуманитарните науки от и на различни езици. Публикувал е романа „Жива и Великият Тъмен („Аля, 1995, в съавторство с Мартин Гаврилов) и сборника с интервюта „Пътеводител за духовните общности в България („Литавра, 1998), съавтор на книгата „Приказка за въпросителната.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^