Приказки за злояди деца (2011)

Приказки за злояди деца (2011)
Описание
Приказки за злояди деца не са приказки за злояди деца. Те са приказки за разяждане, които се четат на (или от) злояди децана възраст от 6 до 14 години. Напълно безвредни и за останалите читатели, могат спокойно да бъдат използвани от родители. Както от любопитство какво мисли по въпроса едно бившо дете, така и докато чакат собствените им да се нахранят. Написани по рецептата многолистна баница, авторът е предвидил за всички по нещичко, кой докъдето изчопли. Апетитът идва с четенето. Сам авторът на тази книга никога не го е губил. Kогато беше малък, съседите го наемаха да разяжда децата им. Някои от тях днес са влиятелни хора.

За автора:

„Най-добрият разказвач на 80-те се завръща с романа „Дневникът на една пеперуда с гръм и трясък!... Той издаде само два сборника навремето „Защо няма бог и „Дяволски нокът, но в тях беше всичко, което търсехме в областта на разказа. Наред с големите ни разказвачи той беше истинският ни учител.

Деян Енев, белетрист, завеждащ отдел Култура във в. Монитор на страниците на в. Телеграф

„Дневникът на една пеперуда е наистина емигрантски роман, но не просто защото е писан от емигрант. И не защото разказва за емигрантския му живот. И разказвачът и героинята, в която е бил влюбен, мечтаят да избягат от родината си: кубинката – за да се освободи от режима на Кастро, той - за да срещне с принудително разделената от него жена. Това е роман не за носталгията по родината, а за носталгията по чужбината като символ на свободата и срещата с любовта... травматичното ядро на човешки съдби в един разделен свят, която от блян се превръща в спомен.

Светозар Игов, литературен критик и професор в СУ, на страниците на списание ЛИК.

„Странен писател със странна съдба, който пише странно.

Александър Кьосев, литературен критик и преподавател в СУ. в интервю на премиерата на книгата.

„Излизането от печат на „Дневникът на една пеперуда, е най голямото литературно събитие за месеца, а смело мога да кажа и за годината.

Михаил Неделчев, литературен критик и професор в НБУ пред Българско Радио.

„Красимир Дамянов написа романа на своето поколение.

Георги Борисов, поет, Главен драматург на НТ, в изказване на премиерата на книгата.

„Много сериозен и не знам дали не е пресилена думата, но мрачен роман, не мрачен, жесток роман!

Ивайла Александрова, писателка, журналистка в БНР, на страницирте на сп. Факел.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^